Kobi1704

Kobi1704

Kucharz
[Przepisów: 13]

Ryba w warzywach pikantnych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wyśmienite danie na gorąco jako danie główne lub na zimno jako przekąska czy przystawka. Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych.

Ryba w warzywach pikantnych

Składniki:

Ryba w warzywach pikantnych

Warzywa

  • Marchew 2 szt.
  • Pietruszka 1 szt.
  • Połowa małego selera
  • Por – biała część
  • Sól/pieprz/cukier

Ryba

  • Filet z mintaja – 0.5 kg

Dodatki

Sposób przygotowania:

Ryba w warzywach pikantnych

Przygotowanie warzyw

Zetrzyj warzywa na tarce na grubych oczkach. Podsmaż je na patelni doprawiając solą, pieprzem i cukrem. Odstaw do ostudzenia.

Przygotowanie ryby

Filety z mintaja umyj i oprósz sola oraz pieprzem Skrop cytryną. Obtocz w mące i podsmaż. Odstaw do ostudzenia.

Połączenie składników i podanie

Usmażone filety przełożyć warzywami. Podawać na zimno lub na ciepło.

Tagi:

warzywa ryby