marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Rybka z tajskim smaczkiem.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Filety z soli rozmrozić,dać na sitko by obciekły.Do miseczki wsypać po łyżce przypraw egzotycznych,rozetrzeć pałką.Obtaczać filety i smażyć.

Rybka z tajskim smaczkiem.

Składniki:

Rybka z tajskim smaczkiem.

 

Sposób przygotowania:

Rybka z tajskim smaczkiem.
Filety rybne wyjąć z zamrażarki i rozmrozić na sitku,czekając aż ob-
-ciekną z wody.Zanim się je obtoczy,przyrządzić mieszankę różnych
przypraw egzotycznych,niektóre zmielić wcześniej jak pieprz w kulkach kolorowy.Wsypać do małej miski po jednej łyżce wymienio-
-nych j.w. przypraw oraz rozmieszać wszystkie.Obeschnięte filety z
soli obtaczać w jaju,przyprawach i bułce tartej.Olej rozgrzać na pat-
-elni i kłaść filety rybne na gorący tłuszcz i smażyć z obu stron z 10
min.Podawać z ryżem i sosem rybnym lub kwaśno-pikantnym.