tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Ryż z boczkiem, papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu ryż z pieczarkami, papryką czerwoną i boczkiem z dodatkiem koperku i kurkumy.

Ryż z boczkiem, papryką i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż z boczkiem, papryką i pieczarkami

Na ryż z boczkiem, pieczarkami i papryką

Sposób przygotowania:

Ryż z boczkiem, papryką i pieczarkami
1) Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.

2) Na patelni rozgrzewamy olej.

3) Pieczarki dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w nie za cienkie i nie za grube plasterki i wrzucamy na patelnię.

4) Boczek kroimy w kosteczkę i wrzucamy do pieczarek na patelnię.

5) Paprykę czerwoną i koperek myjemy. Paprykę kroimy w kosteczkę, koperek siekamy i wrzucamy na patelnię do reszty składników. Przyprawiamy pieprzem ziołowym i solą himalajską. Podsmażamy.

6) Na koniec dodajemy ryż i kurkumę, wszystko ze sobą łączymy i możemy podawać.
Ryż z boczkiem, papryką i pieczarkami
Pieczarki dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w nie za cienkie i nie za grube plasterki i wrzucamy na patelnię.
Ryż z boczkiem, papryką i pieczarkami
Boczek kroimy w kosteczkę i wrzucamy do pieczarek na patelnię.
Ryż z boczkiem, papryką i pieczarkami
Paprykę czerwoną i koperek myjemy. Paprykę kroimy w kosteczkę, koperek siekamy i wrzucamy na patelnię do reszty składników. Przyprawiamy pieprzem ziołowym i solą himalajską. Podsmażamy.
Ryż z boczkiem, papryką i pieczarkami
Na koniec dodajemy ryż i kurkumę, wszystko ze sobą łączymy i możemy podawać.