Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Ryżowa sałatka z surimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Sałatka z gotowanego ryżu, paluszków krabowych, kukurydzy i brzoskwiń z puszki z dodatkiem majonezu.

Ryżowa sałatka z surimi

Składniki:

Ryżowa sałatka z surimi

 

  • 1 torebka ryżu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 puszki brzoskwiń
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 125 g surimi
  • 3 czubate łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Ryżowa sałatka z surimi

Etap 1

Ryżowa sałatka z surimi
Ugotowany odcedzony i wysypany z woreczka ryż.

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, ostudzić, wysypać z woreczka do miski.

Etap 2

Ryżowa sałatka z surimi
Pozostałe przygotowane składniki dodane do ryżu.

Cebulę pokroić w drobną kostkę, brzoskwinie w dużą kostkę, surimi w niezbyt grube, ukośne plasterki, kukurydzę odsączyć. Cebulę, kukurydzę, brzoskwinie i surimi dodać do ryżu. Do sałatki dodać majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać.

Tagi:

sałatki dania