malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Sajgonki grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moja rodzina uwielbia sajgonki, dlatego postanowiłam przygotować wersję grzybową, wyszło bardzo smacznie.

Sajgonki grzybowe

Składniki:

Sajgonki grzybowe

 

Sposób przygotowania:

Sajgonki grzybowe
Grzyby moczymy w gorącej wodzie przez 30 minut, siekamy. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, marchewki ścieramy na tarce, cebulę kroimy w piórka. Rozgrzewamy na patelni 2 łyżki masła, wrzucamy grzyby, cebulę, kaszę, marchewki, solimy, pieprzymy, chwilę przesmażamy. Papierki nasączamy ciepłą wodą, wykładamy porcję farszu, zwijamy w roladki i obsmażamy.