mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sałatka brokułowo-jajeczno-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Błyskawiczna, kolorowa sałatka z brokułem:)

Sałatka brokułowo-jajeczno-pomidorowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka brokułowo-jajeczno-pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka brokułowo-jajeczno-pomidorowa
Pomidory myję, przekrawam na mniejsze kawałki. Jajka gotuję w wodzie, studzę, obieram i kroję w dużą kostkę lub w ósemki. Brokuły dzielę na różyczki, gotuję we wrzącej, osolonej i ocukrowanej wodzie al dente, po ugotowaniu przelewam brokuły zimnym strumieniem wody - zabieg ten sprawi, że brokuły zachowają swój piękny, zielony kolor. Ser feta kroję w kostkę. Na półmisek wykładam pokrojone warzywa, jajka, ser. Polewam całość sosem czosnkowym. Oprószam delikatnie solą i pieprzem. Od razu podaję.
Sałatka brokułowo-jajeczno-pomidorowa
Brokuły po ugotowaniiu przelewam zimną wodą