zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2414]

sałatka obiadowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

roszponka, cykoria,...............same witaminy

sałatka obiadowa

Składniki:

sałatka obiadowa

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

sałatka obiadowa
Paprykę pokroić w paseczki, cebulę w krążki i każdy oddzielić.
Sałatę, roszponkę i cykorię umyć w osolonej wodzie, aby wypłukać piasek pozostający na liściach.
Wszystkie liście umieścić w wirówce do sałaty i dokładnie je osuszyć.
Po odwirowaniu zieleniny, porwać ja na kawałki, dodać paprykę i cebulę.
Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać, polać sałatę i wszystko wymieszać.
Sałatkę najlepiej przyprawić tuż przed podaniem, bo liście sałaty, cykorii i roszponki bardzo zmiękną i zmniejszą swoją objętość.