Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Sałatka pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka w wykonaniu do tego prosta i tania sałatka . Jest bardzo smaczna zwłaszcza z dodatkiem wędliny i pieczywa.

Sałatka pieczarkowa

Składniki:

Sałatka pieczarkowa

 

  • 1 duży słoik pieczarek marynowanych
  • 1 duży słoik ogórków konserwowych
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 cebule
  • 5 jajek
  • 15 dag sera żółtego
  • 1 mały słoiczek majonezu
  • musztarda,sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowa
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić,obrać i pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać drobno pokroić w kosteczkę, sparzyć wrzącą wodą, wystudzić a następnie odcisnąć z nadmiaru wody.

Pieczarki i ogórki osączyć na sicie z zalewy. Pokroić w kosteczkę. Lekko odcisnąć. Ser żółty zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Kukurydzę osączyć na sicie.

Wszystkie składniki sałatki razem połączyć z majonezem, doprawiając do smaku musztardą, solą i pieprzem.