Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

sałatka warzywna do słoika

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

sałatka przywołuje smak lata dodana do zimowego obiadu

sałatka warzywna do słoika

Składniki:

sałatka warzywna do słoika

 

 

Sposób przygotowania:

sałatka warzywna do słoika
Składniki zalewy połączyć i zagotować warzywa dokładnie myjmy, potem ogórki ze skórką szatkujemy na szatkownicy, cebulę również można poszatkować (będzie szybciej), marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki, czosnek kroimy w plasterki, a paprykę w mniej więcej 3 - 4 cm paseczki. Warzywa łączymy z zalewą i gotujemy 10 - 20 minut. Potem wkładamy do dobrze niewielkich słoików, do każdego słoika dolewamy łyżkę oleju, dobrze zakręcamy i pasteryzujemy.