dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Sałatka warzywno- mięsna na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

świetna na lunch lub na kolację

Sałatka warzywno- mięsna na ciepło

Składniki:

Sałatka warzywno- mięsna na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka warzywno- mięsna na ciepło
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w kawałki. Kiełbase kroimy w kostkę. Na patelni lub w woku rogrzewamy dość mocno olej roslinny. Na olej wrzucamy kiełbase i podsmażamy 5 minut, następnie dodajemy marchew i podsmażamy kolejne 5 minut cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia, oprószamy przyprawami i skrapiany olejem sezamowym. Dodajemy ogórka i pomidory, mieszamy zostawiając na kilka minut na patelni a następnie przekładamy do talerza.

Tagi:

kielbasa