Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka wiosenna

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Sałatka wiosenna może być podawana jako dodatek do mięs albo w towarzystwie pieczywa jako samodzielne danie.

Sałatka wiosenna

Składniki:

Sałatka wiosenna

 

  • 2 średnie pomidory,
  • 3 ogórki małosolne,
  • 8 rzodkiewek,
  • ½ łyżeczki posiekanej natki pietruszki,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego,
  • sól i pieprz do smaku.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka wiosenna
Umyte i osuszone pomidory oraz ogórki małosolne pokroić w półplasterki. Rzodkiewki pokroić na „zapałkę”. Składniki połączyć i lekko wymieszać. Dodać pietruszkę i oliwę wymieszaną z octem. Wszystko wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać natychmiast