Sałatka z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo prosta sałatka z awokado - wersja wegetariańska jak najbardziej

Sałatka z awokado

Składniki:

Sałatka z awokado

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z awokado
Wybieramy awokado niezbyt twarde, aby skórka uginała się pod palcem, bez przebarwień i plam. Przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, następnie nożem wykrawamy miąższ zostawiając kilka milimetrów miąższu przy skórze. Skórki posłużą jako miseczki – należy je od razu skropić i natrzeć sokiem z cytryny w środku i na brzegu, aby miseczki nie sczerniały.  Miąższ avokado kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, tobasco, dodajemy pokrojone w plasterki pomidorki, orzechy, dodajemy sól i pieprz oraz świeże listki bazylii, napełniamy skórki, przybieramy bazylią.  


Tagi:

sosy awokado