Sposób przygotowania:
Sałatka z brokułami, mozzarellą i jajkiem
Brokuły oczyszczamy, dzielimy na różyczki i wrzucamy do wrzącej, posolonej wody. Gotujemy 3-4 minuty. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy je w ćwiartki. Mozzarellę kroimy na średniej wielkości kawałki. Układamy wszystkie składniki na talerzu.
Suszone pomidory kroimy w paseczki i dodajemy do sałatki.
Robimy sos: mieszamy oliwę z musztardą, sokiem z cytryny i ziołami. Polewamy sałatkę.
Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy je w ćwiartki. Mozzarellę kroimy na średniej wielkości kawałki. Układamy wszystkie składniki na talerzu.
Suszone pomidory kroimy w paseczki i dodajemy do sałatki.
Robimy sos: mieszamy oliwę z musztardą, sokiem z cytryny i ziołami. Polewamy sałatkę.