ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Sałatka z fasolą Jaś i zielonymi warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka bardzo smaczna, o wyrazistym smaku. Połączenie fasoli Jaś i zielonych warzyw z dodatkiem czosnku jest dobrym pomysłem.

Sałatka z fasolą Jaś i zielonymi warzywami

Składniki:

Sałatka z fasolą Jaś i zielonymi warzywami

 

  • 300 g fasoli Jaś
  • mieszanka zielonych warzyw na zupę ( por, cukinia, brokuł, seler, pietruszka, cebula, ziemniaki ) - torebka mrożonka
  • mały pęczek natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolą Jaś i zielonymi warzywami

ETAP 1:

Fasolę ugotować do miękkości. Jeśli jest taka potrzeba , należy wcześniej fasolę namoczyć. Warzywa ugotować i pozostawić na sitku , żeby obciekły.

Fasolę i warzywa wymieszać dodając olej, ocet, majonez , posiekaną natkę pietruszki , czosnek, pieprz i sól. Pozostawić na ok 15 min , żeby smaki się połączyły. Smacznego.