Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Książka Kucharska: Idealne sałatki do mięs z grilla

Sałatka z grillowanymi truskawkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Niecodzienne połączenie młodego szpinaku z serem pleśniowym i grillowanymi truskawkami.

Sałatka z grillowanymi truskawkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka z grillowanymi truskawkami

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z grillowanymi truskawkami
Migdały w płatkach prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Truskawki płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, pozbawiamy szypułek i grillujemy metodą bezpośrednią około 3 minut, studzimy. Listki szpinaku dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Dokładnie mieszamy z sosem winegret. Szpinak przekładamy do 3-4 niedużych miseczek. Posypujemy posiekanymi orzechami. Układamy pokrojony w plasterki camembert i posypujemy dodatkowo prażonymi płatkami migdałów. Przybieramy grillowanymi truskawkami. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Sałatka z grillowanymi truskawkami
Listki szpinaku dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Dokładnie mieszamy z sosem winegret. Szpinak przekładamy do 3-4 niedużych miseczek.
Sałatka z grillowanymi truskawkami
Posypujemy posiekanymi orzechami. Układamy pokrojony w plasterki camembert i posypujemy dodatkowo prażonymi płatkami migdałów.