Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Sałatka z grzybów - przetwory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta w przygotowaniu sałatka z grzybów i cebuli. Świetnie smakuje z pieczywem, można ją również wykorzystać jako bazę do przygotowania śledzi z grzybami.

Sałatka z grzybów - przetwory

Składniki:

Sałatka z grzybów - przetwory

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z grzybów - przetwory
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy ją na rozgrzaną w rondlu oliwę i dusimy, aż będzie miękka.

W tym czasie dokładnie myjemy i oczyszczamy grzyby, a następnie kroimy je w paski. Wrzucamy grzyby do cebuli i dusimy przez około 15-20 minut.

Po tym czasie dodajemy przyprawy, ocet oraz koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze kilka minut, a następnie przekładamy sałatkę do słoików. Pasteryzujemy przez około 20 minut.