Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Sałatka z kapusty pekińskiej z sosem pap

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna surówka lub sałatka do dań głównych i nie tylko.

Sałatka z kapusty pekińskiej z sosem pap

Składniki:

Sałatka z kapusty pekińskiej z sosem pap

 

  • kapusta pekińska 1/2 szt
  • papryka czerwona 1/2 strąka
  • papryka zielona 1/4 strąka
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • cebula czerwona 1/2 szt
  • sos do sałatek paprykowo-ziołowy 1 opak
  • woda 3 łyżki stołowe
  • oliwa z oliwek 4 łyżki stołowe
  • oregano posiekane 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty pekińskiej z sosem pap
Kapustę pekińską po opłukaniu i osuszeniu drobno siekamy (grube środki w drobną kosteczkę, a cienkie części liścia w grubą kostkę). Papryki i cebulę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy również w kostkę. Kukurydzę odsączamy, dodajemy do posiekanych warzyw, mieszamy. Do szklanki wlewamy wodę i oliwę, wsypujemy sos i szybko mieszamy. Sosem polewamy sałatkę na 15 minut przed podaniem.