Aga Z.

Aga Z.

Szef Kuchni
[Przepisów: 124]

Sałatka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka z kiszonej kapusty- z marchewką i korniszonami

Sałatka z kiszonej kapusty

Składniki:

Sałatka z kiszonej kapusty

 

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 150 g cebuli
  • 150 g korniszonów
  • 100 g marchewki
  • 3 czerwone papryki
  • 100 g marynowanej papryki
  • Sos:
  • 0,5 l zimnej przegotowanej wody
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka cukru
  • 1 pęczek koperku
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka z kiszonej kapusty
Marchewkę i korniszony pokroić w plasterki. Cebulę pokroić na cienkie plasterki a następnie posolić i zostawić na 10-15 min. Marynowaną paprykę drobno posiekać.Papryki pokroić
w cienkie paseczki. Przygotować sos: koperek drobno posiekać. Cukier rozpuścić w wodzie, dodać ocet, olej i posiekany koperek. W dużej misce wymieszać jarzyny, zalać sosem i wstawić do
lodówki.

Tagi:

sosy kapusta