Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 759]

Sałatka z pieczonych buraków z olejem z ostropestu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 120
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka sałatka doskonale sprawdzą się jako dodatek do drugiego dania oraz samoistna przekąska. Polecam.

Sałatka z pieczonych buraków z olejem z ostropestu

Składniki:

Sałatka z pieczonych buraków z olejem z ostropestu

 

  • 4 upieczone buraki
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju z ostropestu
  • 1-2 łyżeczki octu balsamicznego/soku z cytryny
  • cukier/miód
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczonych buraków z olejem z ostropestu
Upieczone buraki obrać, a następnie pokroić w średnią kostkę.

Natomiast cebulę należy drobno posiekać.

Powyższe umieścić w misce i wymieszać z olejem.

Całość doprawić według smaku - octem/sokiem z cytryny, cukrem/miodem oraz solą i pieprzem.

Gotową sałatkę wstawić do lodówki na 1-2 godziny, aby smaki dobrze "się przegryzły".