edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Sałatka z ryżem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajkami z dodatkiem majonezu.

Sałatka z ryżem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z ryżem i pieczarkami

 

  • 100 g suchego ryżu paraboiled
  • 400 g pieczarek
  • 1 cebula
  • Puszka kukurydzy
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • Masło lub Olej do smażenia
  • Majonez
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżem i pieczarkami
1. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.

2. Jajka ugotować na twardo.

3. Cebulkę oraz pieczarki podsmażyć na patelni.

4. Ogórki, jajka drobno pokroić.

5. Do salaterki przekładamy ugotowany ryż, podsmażone pieczarki z cebulką, posiekane ogórki konserwowe i jajka oraz kukurydzę. Dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Sałatka z ryżem i pieczarkami
Ryż paraboiled czyli ryż paraboliczny gotujemy według instrukcji na opakowaniu
Sałatka z ryżem i pieczarkami
Pieczarki oraz cebulkę kroimy drobno i podsmażamy na maśle lub oleju
Sałatka z ryżem i pieczarkami
Kukurydzę odcedzamy i dodajemy do reszty składników
Sałatka z ryżem i pieczarkami
Ogórki konserwowe kroimy i dodajemy do sałatki