Sałatka z serem kozim

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Sałatka z serem kozim

Lekko słony smak koziego sera doskonale łączy się z boczkiem, fasolką szparagową i pomidorami. Całość otula pyszny sos na bazie musztardy.

Składniki:

Sałatka z serem kozim

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z serem kozim

Krok 1:

Sałatka z serem kozim

Serki pokrój na 12 części (trójkącików lub plastrów w zależności od kształtu). Panieruj w mące kukurydzianej, roztrzepanych jajkach i pokruszonych migdałowych płatkach. Odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 2:

Sałatka z serem kozim

Fasolkę umyj, oczyść, wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj mniej więcej 5 min. Odcedź, osącz. Szalotki pokrój, przesmaż na 4 łyżkach oleju. Dodaj fasolkę, lekko ją podsmaż. Ser krótko obsmaż na kilku łyżkach oleju.

Krok 3:

Sałatka z serem kozim

Boczek ułóż na blasze, upiecz na rumiano w gorącym piekarniku. Fasolkę i przepołowione pomidorki wymieszaj z musztardą, dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na półmisek, obłóż gorącym serem i boczkiem. Posyp natką.