Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Salaty z serem pleśniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sałatka dla miłośników sera pleśniowego

Salaty z serem pleśniowym

Składniki:

Salaty z serem pleśniowym

 

  • 125 gram mixu sałat,
  • 10 pomidorków cherry,
  • 5 dag sera z niebieską pleśnia,
  • 6 łyżek oliwy,
  • 2 łyzki octu winnego,
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon,
  • miód,
  • Sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Salaty z serem pleśniowym
Sałatę przebieramy, płuczemy dokładnie i odsączamy z nadmiaru wody papierowym ręcznikiem lub na durszlaku. Pomidorki myjemy, kroimy na ćwiartki i dodajemy do sałaty. Ocet mieszamy z oliwą, dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku miodem, solą i pieprzem. Sosem polewamy warzywa i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Ser kroimy w drobną kostkę i posypujemy nim mix sałat. Podajemy do jedzenia maksymalnie 15 minut po przygotowaniu.