Schabowe z rozmarynem

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Schabowe z rozmarynem

Dobrze znany klasyk, tym razem w nieco innym wydaniu - odkryj smak mięsa schabowego z nutą rozmarynu!

Składniki:

Schabowe z rozmarynem

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z rozmarynem
1. Kotlety lekko rozbić. Obłożyć plasterkami cytryny i odstawić do lodówki na 2 godziny.

2. Jarzyny oczyścić i opłukać. Por pokroić w plasterki, papryki w paseczki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, włożyć warzywa, przesmażyć, dodać posiekany czosnek, pastę paprykową, podlać 4 łyżkami wody, oprószyć pieprzem. Dusić kilka minut, aby warzywa nie straciły chrupkości. Doprawić sosem sojowym.

3. Kotlety osuszyć, wykałaczką zrobić w każdym 2 dziurki. Przewlec przez nie gałązki rozmarynu. Kotlety oprószyć pieprzem, usmażyć na oleju, podlać odrobiną sosu sojowego. Ogrzewać chwilę i podawać z warzywami.

Rada: Warzywa można też doprawić pikantnie sosem Tabasco.