katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Schabowy z cebulką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Kotlet jest smaczny i cebulka dość mocno wyczuwalna dlatego gdy ktoś za nią nie przepada może ją pominąć.

Schabowy z cebulką

Składniki:

Schabowy z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Schabowy z cebulką
Cebulę obrać i drobno pokroić. Mięso rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Odkładamy na chwilę, a następnie każdy plaster smarujemy musztardą.

Cebulę obieramy i drobno kroimy, obsypujemy przygotowane plastry schabu( cebulę można sparzyć wrzątkiem i osączyć). Dociskamy troszkę do schabu. Roztrzepać jajko z łyżką mleka.

Kotlety panierujemy w tartej bułce, jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.  

Tagi:

schab mięso