Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Sernik babie lato

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jesienny sernik karmelowy z masą kajmakową i prażonymi orzechami pekan. Kto się nie skusi na takie połączenie ten nie wie co traci!

Sernik babie lato

Składniki:

Sernik babie lato

 

  • 500 g tłustego twarogu sernikowego
  • 3 jajka
  • budyń karmelowy
  • 400 g masy kajmakowej
  • cukier wanilinowy

Dodatkowo

Sposób przygotowania:

Sernik babie lato
Do miski włóż twaróg sernikowy i dokładnie rozetrzyj go z cukrem wanilinowym, po chwili stopniowo zacznij dodawać masę kajmakową a w miarę jak zacznie się rozpuszczać wbijaj po jednym jajku.

Na koniec wsyp budyń karmelowy i delikatnie wymieszaj całość.

Gotową masę serową przelej do tortownicy z wcześniej podpieczonym kruchym spodem.

Sernik piecz 90 minut w 150 stopniach, po ostudzeniu wierzch sernika posmaruj masą kajmakową, posyp prażonymi pekanami i polej gorącym karmelem.  


Tagi:

orzechy ciasto