Poradnik Domowy

Poradnik Domowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Sernik gotowany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 24
  • KALORIE: 360
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kruche płaty ciasta przekładane gotowaną masą serową to deser, który zachwyci swym smakiem nie tylko wielbicieli serników. Spróbujcie!

Sernik gotowany

Składniki:

Sernik gotowany

ciasto

masa

  • 15 dag masła
  • 1 kg zmielonego twarogu
  • 2 jajka
  • 25 dag cukru
  • cukier wanilinowy
  • budyń waniliowy

Sposób przygotowania:

Sernik gotowany
1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na 4 równe części, cienko rozwałkować na prostokątne placki. Upiec na złoty kolor w 190°C.

2. Masło, twaróg i jajka umieścić w garnku, mieszając podgrzewać, aż masa zagotuje się. Wymieszać ją z cukrem, cukrem wanilinowym i budyniem. Ponownie zagotować, lekko przestudzić.

3. Cienką warstwą ciepłej masy przekłada placki ciasta. Lekko je docisnąć, odstawić na noc do lodówki. Ozdobić wg uznania.

Tagi:

sernik