Sernik truskawkowy

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Sernik truskawkowy

Choć prezentuje się bardzo elegancko, jego przygotowanie wcale nie wymaga wielkiego nakładu pracy! Odkryj przepis na wyśmienity sernik na zimno!

Składniki:

Sernik truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Sernik truskawkowy
1. Truskawki oczyścić, kilka odłożyć do dekoracji. Połowę pozostałych zmiksować z cukrem na mus. Resztę pokroić na kawałki.

2. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wody, rozpuścić w kąpieli wodnej. Twaróg zmiksować z musem truskawkowym i żelatyną. Dodać pokrojone truskawki i ubitą kremówkę.

3. Masę przełożyć do tortownicy ze zdejmowanym brzegiem. Wyrównać wierzch. Chłodzić kilka godzin. Wyłożyć na talerz.

4. Rurki waflowe posmarować z jednej strony odrobiną roztopionej czekolady i przykleić do boków tortu. Wierzch polać resztą czekolady i udekorować truskawkami.