Poradnik Domowy

Poradnik Domowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Sernik z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 450
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli macie ochotę na wyborny, szybki do przygotowania sernik bez pieczenia ta propozycja jest właśnie dla Was!

Sernik z czekoladą

Składniki:

Sernik z czekoladą

 

  • 12 dag masła
  • 25 dag herbatników kakaowych
  • 50 dag mielonego twarogu
  • 10 dag cukru pudru
  • cukier wanilinowy
  • 300 ml śmietanki kremówki
  • łyżeczka kakao
  • 5 dag czekolady gorzkiej

Sposób przygotowania:

Sernik z czekoladą
1. Masło stopić. Herbatniki pokruszyć, dodać masło, wymieszać.

2. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, przełożyć do niej masę, wyrównać i docisnąć łyżką, schłodzić.

3. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem i wanilinowym, połączyć z ubitą kremówką. Odłożyć 1/4 masy i wymieszać ją z kakao i stopioną, przestudzoną czekoladą.

4. Jasną masę wyłożyć na spód z herbatników. Na nią spiralnie wylać masę czekoladową, delikatnie zamieszać wykałaczką. Sernik wstawić na noc do lodówki.