Przyjaciółka

Przyjaciółka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Sernik z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatny i puszysty sernik z migdałami to prawdziwa uczta dla zmysłów! Wprost rozpływa się w ustach.

Sernik z migdałami

Składniki:

Sernik z migdałami

Kruche ciasto

Masa serowa

  • 5 jajek
  • 75 dag twarogu trzykrotnie mielonego
  • 15 dag cukru pudru
  • sernix
  • cukier wanilinowy
  • sok i skórka z 1/2 pomarańczy

Dodatkowo

  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Sernik z migdałami
1. Przygotuj ciasto: mąkę i migdały wymieszaj z cukrem i posiekanym masłem. Dodaj jajko i szybko zagnieć ciasto. Wylep nim spód i brzegi tortownicy.

2. Na masę serową żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.

3. Do masy żółtkowej dodaj twaróg, pianę z białek, sernix oraz sok z pomarańczy. Wszystkie składniki wymieszaj.

4. Masę serową delikatnie przełóż do wylepionej ciastem tortownicy i piecz ok. 60 minut
w temp. 200 st. C.