tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Serowe muffinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu muffinki z trzema rodzajami serów - pleśniowym Turkusowym, topionym i sałatkowo-kanapkowym.

Serowe muffinki Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Serowe muffinki

Na serowe muffinki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 85 g sera sałatkowo-kanapkowego
  • 100 g sera pleśniowego Turkusowego
  • 31 g proszku do spaghetti serowo-śmietanowego
  • 1 szklanka mleka
  • 1 trójkącik sera topionego grzybowego

Sposób przygotowania:

Serowe muffinki
1) Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wbijamy jajko i wrzucamy ser sałatkowo-kanapkowy (ja połamałam ser na mniejsze kawałki).

2) Następnie dodajemy ser topiony w trójkąciku.

3) Ser pleśniowy turkusowy kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do reszty składników.

4) Wlewamy mleko i miksujemy.

5) Do zmiksowanej masy wsypujemy proszek serowo-śmietanowy i jeszcze raz miksujemy.

6) Gotową masę przekładamy do foremek na muffinki.

7) Pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
Serowe muffinki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wbijamy jajko i wrzucamy ser sałatkowo-kanapkowy (ja połamałam ser na mniejsze kawałki), dodajemy ser topiony w trójkąciku.
Serowe muffinki
Ser pleśniowy Turkusowy kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do reszty składników.
Serowe muffinki
Wlewamy mleko, miksujemy i wsypujemy proszek serowo-śmietanowy.
Serowe muffinki
Jeszcze raz wszystko łączymy za pomocą miksera.
Serowe muffinki
Gotową masę przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.