Sposób przygotowania:
Sezamy swojej roboty
Zrobić karmel:
do malego garnka wsypać cukier dodać wodę i zastawić nie mieszając . Kiedy pojawią sie bąbelki można pomieszać od czasu do czasu. Gdy cukier sie rozpuści należy wsypać sezam (który wcześniej został podprażony na suchej patelni do zlotego koloru).
Wymieszać składniki.
Nastepnie przygotować dwa kawałki papieru do pieczenia .Jeden rozlożyć i wylać na niego zawartość garnka i przykryć drugim papierem nastepnie rozwalkować na grubość 1 cm . Jak masa przestygnie można pokroić i odlepić od papieru i ułożyć na telerzu tak aby sie nie pozlepiely.
do malego garnka wsypać cukier dodać wodę i zastawić nie mieszając . Kiedy pojawią sie bąbelki można pomieszać od czasu do czasu. Gdy cukier sie rozpuści należy wsypać sezam (który wcześniej został podprażony na suchej patelni do zlotego koloru).
Wymieszać składniki.
Nastepnie przygotować dwa kawałki papieru do pieczenia .Jeden rozlożyć i wylać na niego zawartość garnka i przykryć drugim papierem nastepnie rozwalkować na grubość 1 cm . Jak masa przestygnie można pokroić i odlepić od papieru i ułożyć na telerzu tak aby sie nie pozlepiely.