malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Ślimaczki rybne

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo efektownie wyglądają na stole i bardzo świetnie smakuję. Moja rodzina uwielbia takie kombinacje rybne.

Ślimaczki rybne

Składniki:

Ślimaczki rybne

 

  • 1 kg filetów rybnych(mintaj, morszczuk)
  • 20 dag mielonej piersi z kurczaka
  • mały pęczek szczypioru
  • sól, pieprz
  • mały kubek jogurty naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • ząbek czosnku
  • mały pęczek kopru

Sposób przygotowania:

Ślimaczki rybne
Mięso wyrabiamy z solą, pieprzem, posiekanym koprem. Filety odsączamy z wody solimy, na każdym filecie smarujemy porcję farszu, zwijamy wbijamy wykałaczkę. Układamy ślimaczki na blasze i pieczemy 40 min w temp. 150 stopni. Po wyjęciu zalewamy galaretą i dekorujemy sosem wykonanym z majonezu, jogurtu i rozgniecionego czosnku, posypujemy posiekanym szczypiorem.