gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 837]

Ślimaczki z serkiem almette

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Super pomysł na nie tylko śniadanie, ale także idealne na przekąskę. Zapewne zasmakuje rodzinie. Do przygotowania można użyć dowolny rodzaj i smak serka.

Ślimaczki z serkiem almette

Składniki:

Ślimaczki z serkiem almette

 

  • po 1/3 słoiczka papryki marynowanej czerwonej i żółtej
  • 2 opakowania serka Almette z pomidorami dojrzewającymi w słońcu
  • szczypiorek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko roztrzepane

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z serkiem almette

ETAP 1:

Ślimaczki z serkiem almette
Później dodajemy pozostałe poszatkowane składniki

Do miski wstawić serek Almette. Następnie dodajemy poszatkowany szczypiorek i pokrojoną w kostkę paprykę marynowaną w obu kolorach.

ETAP 2:

Ślimaczki z serkiem almette
Całość rozkładamy na rozłożonym cieście francuskim

Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na rozłożone ciasto francuskie.

ETAP 3:

Ślimaczki z serkiem almette
Następnie ciasto zwijamy i przekrawamy po małej porcji

Całość zwinąć.

ETAP 4:

Ślimaczki z serkiem almette
Przekładamy na brytfannę

Następnie należy to pokroić w mniejsze kawałki, jak na zdjęciach. Posmarować roztrzepanym jajkiem.

ETAP 5:

Ślimaczki z serkiem almette
Pieczemy.

Przełożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę i piec ok. 20-25 minut w 170 st. Podawać ciepłe.