tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Smażone boczniaki w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwe w przygotowaniu smażone boczniaki w jajku i bułce tartej. Szybkie, a mogą być alternatywą schabowych dla kogoś, kto nie je mięsa.

Smażone boczniaki w panierce Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Smażone boczniaki w panierce

Na boczniaki w panierce

Sposób przygotowania:

Smażone boczniaki w panierce
1) Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą, kładziemy na ręczniku kuchennym w celu odsączenia z nadmiaru wody.

2) Do jednego głębokiego talerza wbijamy jajko, przyprawiamy solą himalajską, roztrzepujemy widelcem i obtaczamy w nim boczniaki i posypujemy pieprzem ognistym.

3) Do drugiego głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą i obtaczamy w niej boczniaki wcześniej obtoczone w jajku.

4) Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim boczniaki na złoty kolor.

5) Usmażone boczniaki przekładamy na ręcznik kuchenny do odsączenia z tłuszczu i gotowe.
Smażone boczniaki w panierce
Do jednego głębokiego talerza wbijamy jajko, przyprawiamy solą himalajską, roztrzepujemy widelcem i obtaczamy w nim boczniaki.
Smażone boczniaki w panierce
Następnie posypujemy je pieprzem ognistym.
Smażone boczniaki w panierce
Do drugiego głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą i obtaczamy w niej boczniaki wcześniej obtoczone w jajku.
Smażone boczniaki w panierce
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim boczniaki na złoty kolor.
Smażone boczniaki w panierce
Usmażone boczniaki przekładamy na ręcznik kuchenny do odsączenia z tłuszczu i gotowe.