bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Smażony camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Często smażę taki panierowany ser na piątkowy obiad, szybko się go przyrządza i doskonale smakuje. Lubie jeszcze polać go sosem żurawinowym.

Smażony camembert

Składniki:

Smażony camembert

 

  • 4 krążki sera camembert

 

 

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Smażony camembert
Serki delikatnie wyjmujemy z papierków.

Panierujemy w rozkłócony jajku z dodatkiem słodkiej papryki, bułce tartej, ponownie panierujemy w jajku i bułce tartej.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor z obydwu stron.

Podajemy z ulubiona surówką i sosem żurawinowym i opiekanymi ziemniakami .