Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Soczysty kotlet w pulchnej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tradycyjny schabowy z fajną panierką

Soczysty kotlet w pulchnej panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Soczysty kotlet w pulchnej panierce

 

Sposób przygotowania:

Soczysty kotlet w pulchnej panierce
Plastry schabu rozbijam tłuczkiem na cienkie plastry. solę i pieprze z obu stron. Czosnek wyciskam przez maszynkę i nacieram nim kotlety. Następnie do jednej miski wsypuje bułkę tartą. Do drugiej miski wbijam dwa całe jaja, mleko, łyżkę wody. Każdego kotleta najpierw maczam w jajku a następnie w bułce tartej i ponownie w jajku i w bułce. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron aż się ładnie zarumienią.
Soczysty kotlet w pulchnej panierce
Obtoczone dwukrotnie w jajku i w bułce tartej kotlety smażę na oleju

Tagi:

jajko tarta jajka