migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1286]

Sos chrzanowy na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Sosik chrzanowy to obowiązkowy element wielkanocnego stołu. Ta wersja sosiku jest bardzo prosta przygotowana na zimno na bazie jogurtu.

Sos chrzanowy na zimno Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos chrzanowy na zimno

 

  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki tartego chrzanu
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowy na zimno
Do miseczki przełożyć jogurt naturalny. Do jogurtu dodać majonez i chrzan. Chrzanu można dać więcej jeśli lubimy bardziej ostry smak. Dokładnie wymieszać.

Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać i odstawić do lodówki na ok 30 minut aby smaki się przegryzły.

Podawać do jajek, domowej wędlinki lub białej kiełbasy.
Sos chrzanowy na zimno
Do miseczki przełożyć jogurt naturalny.
Sos chrzanowy na zimno
Do jogurtu dodać majonez i chrzan. Chrzanu można dać więcej jeśli lubimy bardziej ostry smak.
Sos chrzanowy na zimno
Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

Tagi:

chrzan sosy