czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 983]

Sos cukiniowo - paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Latem zawsze robię dużo przetworów, by zimą także jeść dużo warzyw. Sos doskonale nadaje się do makaronów.

Sos cukiniowo - paprykowy

Składniki:

Sos cukiniowo - paprykowy

 

Sposób przygotowania:

Sos cukiniowo - paprykowy
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Z cukinii usunąć nasiona, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z papryki usunąć gniazda nasienne i wraz z pomidorami pokroić w małą kostkę. Cebule i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Wszystko przełożyć do garnka, wlać olej i wodę, dodać przyprawy. Dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu 25min, często mieszając. Przełożyć do słoików pasteryzować ok. 20 min. Z podanych składników otrzymamy 7 słoików o pojemności 0,4l.