iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sos grillowy Ewy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sos pasuje do mięs , potraw z grilla i kanapek

Sos grillowy Ewy

Składniki:

Sos grillowy Ewy

 

  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki jogurtu bałkańskiego
  • 2 łyżki sosu tatarskiego
  • 2 szt ogórek małosolny
  • papryka czerwona słodka

 

Sposób przygotowania:

Sos grillowy Ewy
Do miseczki ścieramy na drobnych oczkach ogórki małosolne - odciskamy sok. Dodajemy ketchup, sos tatarski i jogurt. Składniki mieszamy z sobą. Dodajemy do smaku paprykę czerwoną słodka w proszku i pieprz. Wszystko mieszamy z sobą. Wstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Podajemy do mięs i potraw z grilla.

Tagi:

sosy