2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1466]

Sos hiszpański do omletów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny jako dodatek do omletów z warzywami....

Sos hiszpański do omletów

Składniki:

Sos hiszpański do omletów

 

Sposób przygotowania:

Sos hiszpański do omletów
Cebulę obrać ,paprykę wydrążyć z nasion i pokroić razem z cebulą na drobniutką kostkę ,poddusić na oliwie aż cebula zrobi się szklista ,w miedzy czasie dodać zmiażdżony czosnek,oraz sparzone obrane ze skóry i pokrojone na kawałki pomidory,dodać posiekanego drobno ogórka konserwowego przyprawić do smaku solą ,dodać liścia laurowego i dusić na wolniutkim ogniu pod przykryciem około 30-35 minut a z wszystkie składniki się rozgotują,doprawić pieprzem zamieszać -pieprzu można daćmniej jeśli ktoś nie lubi bardzo ostrego sosu.

Nastepnie miksujemy blenderem na jednolity sos.

Gotowym sosem polewamy upieczone omlety.

Smacznego!

Tagi:

omlet