zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 700]

Sos pieczarkowy –gęsty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Sos pieczarkowy jest świetnym dodatkiem do ryby z grilla, jajek, pulpetów, czy makaronu. Smakuje także z samymi ziemniakami.

Sos pieczarkowy –gęsty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos pieczarkowy –gęsty

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy –gęsty
Pieczarki czyszczę, i kroję w plasterki, następnie przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję łyżeczkę soli i stawiam na kuchenkę, jak się zagotuje, odcedzam i przelewam dokładnie pod zimną bieżącą wodą, zostawiam aby całkiem ociekły.

Na patelnię daję masło, przekładam do niej pieczarki i duszę, jak wyparuje woda dolewam nowej, czynność powtarzam 2-3 razy, na koniec dodaję kostkę bulionową i ciut pieprzu mielonego, jak mało słone można dodać kucharka.W kubku rozprowadzam skrobię ze śmietaną, można dodać troszkę wody. .

Jak pieczarki są już gotowe, zagęszczam śmietaną.Taki sos jest świetnym dodatkiem do ryby z grilla, jajek, pulpetów, lub makaronu. Smacznego:)
Sos pieczarkowy –gęsty
Pieczarki czyszczę, i kroję w plasterki, następnie przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję łyżeczkę soli
Sos pieczarkowy –gęsty
Na patelnię daję masło, przekładam do niej pieczarki i duszę, jak wyparuje woda dolewam nowej,
Sos pieczarkowy –gęsty
rozprowadzam skrobię ze śmietaną, można dodać troszkę wody. . Jak pieczarki są już gotowe, zagęszczam śmietaną
Sos pieczarkowy –gęsty
Do grillowanej rybki taki sos jest wyśmienitym dodatkiem

Tagi:

pieczarki sos