eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1445]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Sos tatarski Eli

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 18

Pyszny sos do wędlin,jajek i zimnych mięs.

Sos tatarski Eli

Składniki:

Sos tatarski Eli

 

  • 1 duży majonez (700 ml) dekoracyjny Winiary
  • 1/2 słoika ogórków konserwowych
  • 1 duży słoik pieczarek(troce wiekszy od dżemu)
  • 8 jajek ugotowanych na twardo-same białka(żółtka można wykorzystać do ciasta na mazurki)
  • sól,pieprz

 

  • Proporcje można zmniejszyć,na przykład o połowę.Z tej ilości składników wychodzi około 2 słoików po majonezie dekoracyjnym-700ml.

Sposób przygotowania:

Sos tatarski Eli
Ogórki,pieczarki i białka jajek drobno posiekać.Dodać majonez wymieszać.Dosmaczyć sola i pieprzem.Podawać do wędlin i jajek.Smacznego!