KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Sos z mięsem drobiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Do makaronu, kaszy, ziemniaków.

Sos z mięsem drobiowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos z mięsem drobiowym

 

Sposób przygotowania:

Sos z mięsem drobiowym
Marchewkę umyć, obrać, wypłukać, pokroić w kostkę. Mięso gotować 2 godziny. Ugotowane mięso wystudzić, oddzielić mięso od skóry i kości, rozdrobnić na mniejsze kawałki. Do garnka przełożyć marchewkę i mięso, gotować. Do gotującego się wywaru dodać kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie, dalej gotować. Sos z torebki wsypać do średniego słoika, dodać mąkę, zalać zimną wodą, roztrząść poruszając słoikiem. Sos wlać do wywaru. Mieszać, pozostawić do zakipienia.
Sos z mięsem drobiowym
Marchewka pokrojona w kostkę, czekająca na desce.
Sos z mięsem drobiowym
Ugotowane, oddzielone od skóry i kości mięso.
Sos z mięsem drobiowym
Gotujące się składniki sosu: marchewka i mięso.
Sos z mięsem drobiowym
Sos pieczeniowy dodany do gotującego się wywaru.

Tagi:

sosy indyk