aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Spaghetti Carbonara wg aneta8185

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niesamowite danie dla tych co lubią eksperymentować w kuchni z czosnkiem.

Spaghetti Carbonara wg aneta8185 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti Carbonara wg aneta8185

 

  • 400 g makaronu gniazda
  • 2 filety z kurczaka
  • 30 dag pieczarek
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 śmietany 18%
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • pół łyżeczki cukru
  • łyżka przyprawy Czubryca - zielona
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Spaghetti Carbonara wg aneta8185
Makaron ugotuj all dente. Kurczaka pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanym oleju. Gdy mięso ładnie się zrumieni, przełóż je z rondla do miski. W tym samym rondlu usmaż pieczarki. Co chwilę odlewaj powstałą z nich wodę. Gdy będą już usmażone, dodaj do nich kurczaka. SOS: wymieszaj śmietanę, czosnek (przeciśnięty przez wyciskacz do czosnku), majonez, Czubryce, sól, pieprz i cukier. Zalej sosem filety z pieczarkami i zagotuj. Polej sosem ugotowany makaron.
Spaghetti Carbonara wg aneta8185
Usmażone pieczarki i filety przekładamy do jednego rondla.
Spaghetti Carbonara wg aneta8185
W misce mieszamy wszystkie składniki potrzebne do zrobienia sosu.
Spaghetti Carbonara wg aneta8185
Powstałym sosem zalewamy kurczaka z pieczarkami.
Spaghetti Carbonara wg aneta8185
Makaron gotujemy all dente, nakładamy na talerz i polewamy naszym sosem.