Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Spaghetti meksykańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Słodko-ostre spaghetti pełne warzyw

Spaghetti meksykańskie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti meksykańskie

 

  • 100 gram salami
  • 100 gram kiełbasy
  • 2 cebule
  • 5 kropelek sosu chili piri-piri
  • 600 gram makaronu spaghetti
  • 150 gram fasoli czerwonej z puszki
  • 150 gram kukurydzy słodkiej z puszki
  • 150 gram koncentratu pomidorowego
  • garść roszupnka
  • 20 oliwek
  • łyżeczka ostrej papryczki
  • 2 łyżeczki słodkiej papryczki
  • 5 listków świeżej bazylii.

Sposób przygotowania:

Spaghetti meksykańskie
Cebule obieramy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na patelni z dodatkiem ostrej i słodkiej papryczki. W garnku zagotowujemy wodę i wkładamy makaron. Dodajemy odrobinę soli. Gotujemy aż do miękkości makaronu. Do patelni dodajemy pokroje w kostkę mięso. I smażymy aż całość będzie lekko rumiana. Dodajemy kukurydzę oraz fasolkę. Mieszamy. Całość zalewamy koncentratem pomidorowym, dodajemy 3-4 łyżki wody i mieszamy. Doprawiamy do smaku sosem chili. Dodajemy porwaną bazylię. Nakładamy na talerz spaghetti. Polewamy sosem. Dekorujemy roszpunką oraz oliwkami.
Spaghetti meksykańskie
Smażymy cebule przyprawioną słodką i ostrą papryczką
Spaghetti meksykańskie
Dodajemy pokrojoną salami oraz kiełbasę a całość rumienimy
Spaghetti meksykańskie
Dodajemy do patelni kukurydzę oraz fasolę
Spaghetti meksykańskie
Całość zalewamy koncentratem pomidorowym i dodajemy sos chili