EkoAnia

EkoAnia

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Spaghetti z małżami i krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie ale ciekawe danie. Makaron spaghetti z owocami morza, białym winem i odrobiną pikanterii zapewnioną przez papryczkę chilli.

Spaghetti z małżami i krewetkami

Składniki:

Spaghetti z małżami i krewetkami

 

  • Składniki:

 

  • opakowanie krewetek (ok. 300 g)
  • opakowanie małży
  • szklanka białego wina
  • papryczka chilli
  • bulion rosołowy
  • oliwa/olej do smażenia
  • cebula
  • 0,5 szklanki wody
  • pietruszka lub bazylia
  • parmezan

Sposób przygotowania:

Spaghetti z małżami i krewetkami
Przygotowanie:

Cebulę zeszklij na patelni. Podsmaż na niej krewetki i małże. Zalej białym winem i smaż jeszcze ok. 5 min. Dodaj wody. Rozpuść pół kostki bulionu i dodaj odrobinę posiekanej papryczki chilli (do smaku wedle uznania).Ugotuj makaron spaghetti al dente. Wymieszaj z przygotowanym sosem lub polej po wierzchu. Posyp parmezanem. Udekoruj pietruszką lub bazylią.

Smacznego!