Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1339]

Spaghetti z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Spaghetti z warzywami , to idealne połączenie składników. Jak dla mnie danie przepyszne, domownicy wolą taką wersję spaghetti.

Spaghetti z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti z warzywami

sos warzywny

  • Składniki:
  • pieczarki - 5 szt większe
  • seler naciowy - 1 gałązka
  • marchewka - 1 szt
  • por -część zielona - kawałek
  • cebula biała - 0,5 szt
  • cebula czerwona - 1 szt
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • wegeta
  • bulionetka warzywna - 1 szt
  • woda gotowana - 0,5 szkl
  • papryczka chili mała - 1 szt
  • oliwa do smażenia
  • Dodatkowo
  • makaron spaghetti - 200 g
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Spaghetti z warzywami
Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, al-dente.

Pieczarki umyć, osączyć, pokroić na plastry. Warzywa umyć, osączyć. Marchewkę pokroić w piórka, papryczkę przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Cebulę jedną i drugą obrać, pokroić w półplastry. Selera i pora pokroić w paseczki.

Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, podsmażyć. Następnie dodać resztę warzyw, bulionetkę warzywną i gotowaną wodę, dusić do miękkości warzyw.

Na samym końcu , dodać koncentrat pomidorowy i makaron, poddusić razem 5 minut, doprawić do smaku wegetą. Smacznego !
Spaghetti z warzywami
Makaron spaghetti ugotowany we wrzącej i osolonej wodzie
Spaghetti z warzywami
Wszystkie warzywa zostały połączone i podduszone z bulionetką
Spaghetti z warzywami
Do warzyw i pieczarek została dodana gotowana woda
Spaghetti z warzywami
Warzywa się poddusiły dodano koncentrat i makaron