Poradnik Domowy

Poradnik Domowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Steki z pieprzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 275
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie do przygotowania, soczyste i pożywne. Kup odpowiedniej jakości mięso, a wykwintne danie zrobisz w kilka minut.

Steki z pieprzem

Składniki:

Steki z pieprzem

 

Sposób przygotowania:

Steki z pieprzem
1. Plastry mięsa posmarować cienko oliwą, obficie posypać świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić na 1–2 godziny w chłodne miejsce.

2. Piec po 3 minuty z każdej strony na ruszcie grilla lub na patelni grillowej (jeśli ktoś lubi bardziej wypieczone steki może je piec po 4 minuty). Przełożyć na talerze, na każdym położyć plasterek masła, oprószyć solą, pozostawić na 5 minut w ciepłym miejscu.