edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Surówka Coleslaw

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka Coleslaw z białej kapusty z dodatkiem marchewki, jabłek, żurawiny oraz płatków z migdałów z sosem.

Surówka Coleslaw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka Coleslaw

 

  • 1 mała główka białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 jabłka
  • 2-3 garście suszonej żurawiny
  • Płatki z migdałów
  • Sól i pieprz
  • Sos do surówki:
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka miodu

Sposób przygotowania:

Surówka Coleslaw
1. Kapustę białą szatkujemy w cieniutkie paseczki. Solimy i odstawiamy aby kapustą zmiękła.

2. Marchewkę oraz jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

3. Przygotowujemy sos do surówki z majonezu, octu jabłkowego i miodu.

4. Mieszamy kapustę z startą marchewką i jabkiem. Dodajemy żurawinę i płatki z migdałów.

5. Przed podaniem polewamy sosem i mieszamy dokładnie. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Surówka Coleslaw
Z kapusty pozbywamy się głębia i szatkujemy na drobne paseczki
Surówka Coleslaw
Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach
Surówka Coleslaw
Dodajemy suszona żurawinę i płatki z migdałów
Surówka Coleslaw
Polewamy sosem z majonezu, octu jabłkowego i miodu