Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 265]

Surówka ogórkowo – miętowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta i szybka surówka z ogórka zielonego w sosie jogurtowo miętowym, smakuje super mocno schłodzona.

Surówka ogórkowo – miętowa

Składniki:

Surówka ogórkowo – miętowa

 

  • Ogórek zielony – 30 dag
  • Mięta posiekana -2 łyżki
  • Jogurt naturalny – 200 ml
  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka
  • Sól- szczypta
  • Cukier –szczypta

Sposób przygotowania:

Surówka ogórkowo – miętowa
Ogórki zielone należy umyć, obrać ze skórki i poszatkować cienko jak na mizerie.

Następnie skropić sokiem z cytryny dodać szczyptę soli, cukru i przebrane, opłukane oraz posiekane liście mięty.

Następnie wlać jogurt naturalny i wymieszać wszystko razem.

Najlepiej smakuje mocno schłodzony, idealny na gorące dni.